Du kan købe medicin på apoteket til tarmene

Tarok Museet er et af de mest interessante museer i verden. Det ligger i det centrale Florida i USA, og siden 1967 har det drevet sine interesser i tarok, et spil, der har været en del af den europæiske og amerikanske kultur siden det otteogfirsende århundrede.

Tarok Museum er blevet beskrevet som et ‘underjordisk Disneyland’, der inspirerer en anden skønhed end de rigelige attraktioner i Orlando. Museet har mange samlinger, herunder dokumenter, postkort, bøger, spil fra hele verden og mange mere. Det har endda et dedikeret rum til undervisning til forskellige niveauer af spillere.

Museet har mange måder for folk at lære at spille tarok på og opdage denne gamle skik. En sekslassers kursus kaldet tarokfilologi fører til en Certificate of Tarok Mastery. Hver etape åbner et område af taroks historie; de historiske ruter fra Italiensk til Yiddish; reglerne for alle versioner; strategier for at vinde; samt legende, myter og fortællinger bag hvert par spillere.

Udover selve læringen kan du også udforske oddities på museet, herunder verdens største `tarok-pakke`, tyk med sixtyfive kort! Tarok Museet holder lejlighedsvis visninger af gamle film relateret til tarok; slutter dig det store samfund af tarok-enthusiasten ved deres hyppige turneringer og formidling; og slut nu ikke udstyret til teater Skole specialiserede lektioner hvilket giver elementary school classes en hel dag med Tarok akademiske action.

Tarok Museets hovedattraktion er en permanent udstilling af “tarot” kort. Disse fascinerende kort har været en del af menneskets magi og overbevisninger gennem årtusinder. Tarok Museet udforsker disse kort og deres historie, betydning og relevans i nutiden. Museets arkiver indeholder hundredvis af originaltarokkort fra 15.-18. århundrede, samt mange replikaer af disse kort skabt af lokale kunstnere. Også til stede er finder man replikkaer hertil hørende originale fortune-telling-skibe, som er designet til at acceptere forudtaltes prædikationer baseret på det udlæggerne har trukket.

Besøgende kan vælge at få en guidet tur gennem udstillingen eller slentre selvl gennem den.udstillingsrummene er fyldt med smukke og interessante adskilte temaer, der dækker et bredt spekter af emner som tarotology og psykologi. Områderne er også rige på kulturelle artefakter, herunder de berømte tarok sæt af Claude Burdel og Gérard Mähler, samt andre mindre kendte stykker samlet af museet. Der er et inspirerende bibliotek, der indeholder mange skønheder – fra bøger fra det 16. århundrede om tarotsymbolisk verden til artikler om moderne tarotologi.

Tarok Museet har uden tvivl fortjent det ry som et af de mest interessante museer i verden. Det er det eneste dedikerede tarokmuseum i verden og ligger på Holbæk Museum i Danmark. Museet blev etableret i 2002 og har de seneste år tiltrukket mange tusinder af besøgende fra hele landet, og selv fra udlandet.

Museet præsenterer en overflod af information om tarokspillet – fra fortiden til nutiden – samt mange billedkort og kort- og spiludstyr. De vigtigste emner, der nævnes på museet, er den europæiske taroktradition, dansk tarok, hvordan man opbygger et spil, historien om kortspil som kulturarv samt andre kortspilsrelaterede emner.

På museet kan du få den unikke mulighed for at se tarok- samlinger fra planlagte turneringer, beundre malerier af tarokkort samt ses arbeider af gode designs for dem, der ønsker at lære mere om designelementer og teknikker til at lave egne tarok-designs. Der er også demonstrationer og workshop af forskellige former for tarokspil.

Dette vidunderlige museum er et must-see for alle, der er interesserede i tarok eller blot søger et fascinerende sted at tage hen. Besøg det næste gang du står overfor den udfordring at finde et interessant sted at tage hen – Tarok Museet vil helt sikkert ikke skuffe!